Voorjaarsconcert The Second Voices in Oosterkerk

ZWOLLE – Het 55-pluskoor The Second Voices geeft zaterdag 6 april om 19.30 een voorjaarsconcert in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel.

Het koor zingt bekende en hedendaagse songs. Het staat al jaren onder leiding van Jenny van Ark en wordt begeleid door een combo bestaande uit Jan Wichert Bunschoten (piano), Remco van Vugt (bas), Matthias van Olst (slagwerk) en Herman Nijkamp (trompet). Intermezzo’s zijn er van Kees Kuipers (piano) en Anja Dalhuisen (zang). Entree is 15 euro, kinderen tot en met 12 jaar 7,50 euro. Kaarten bestellen via 06 – 383 580 66 of de leden. 

Jungheimer Café over jongeren met dementie

ZWOLLE - In de Belgische Keizer aan de Melkmarkt 58 wordt dinsdag 2 april om 19.30 uur weer een Jungheimer Café gehouden Er wordt informatie gegeven voor jonge mensen met dementie en hun naasten.

Dinsdag kunnen bezoekers kiezen uit twee onderwerpen: het haperende brein en de kracht van herinneringen. Voor het eerste onderwerp geeft Jan Heining, voorzitter van Alzheimer Nederland regio IJssel-Vecht, uitleg. Het tweede onderwerp gaat over de geur van vers brood, het geluid van je eerste brommer of muziek. Persoonlijke herinneringen van bezoekers staan centraal.