Afbeelding
Foto: Aangeleverd

‘Dagboek van een Vluchteling’ in SIO

Algemeen

ZWOLLE - In Wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan is vrijdag 17 februari de muziektheatervoorstelling ‘Dagboek van een Vluchteling’ te zien. De voorstelling gaat over het waargebeurde verhaal van de Syrische Yazan, die gedwongen werd te vluchten voor de oorlog in zijn land.

Een groep van vijf pas afgestudeerde musici uit Zwolle en omgeving maakten de voorstelling, die gaat over de belevenissen van Yazan. Een indrukwekkend interview met hem vormde de basis van een muzikaal monoloog dat in dagboekvorm is opgeschreven. Verteller Michiel Nonhebel leest voor. Ondertussen klinkt sferische muziek, gespeeld door hoorniste Marinka Kluiver, harpiste Sanne Bakker, cellist Wisse de Rijk en slagwerker Helmer Bijl die tevens de muziek heeft gecomponeerd.

Deze recent aan het conservatorium afgestudeerde musici creëerden de voorstelling als afstudeerproject van hoorniste Marinka Kluiver. Na de goede ontvangst komt nu hun wens in vervulling om het een vervolg te geven met zes voorstellingen in Zwolle, Kampen en Groningen.

Het meeslepende verhaal van Yazan is zowel spannend als ontroerend en laat de mens achter de vluchteling zien. Het publiek wordt meegenomen op zijn vlucht vol uitdagingen en ontberingen, op zoek naar veiligheid en vrijheid. De muzikale begeleiding zorgt voor een sferische en emotionele ondersteuning van het verhaal. 

Op vrijdag 17 februari is de première van de voorstelling. ‘Dagboek van een Vluchteling’ is in Zwolle ook nog te zien op 22 april in de Groote Sociëteit (20.00 uur) en 7 mei in het de Theodorakapel (16.00 uur). Tickets via www.dagboekvaneenvluchteling.nl.

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 18 uur geleden