Afbeelding
Foto: Sam Wolting

HBO Bruisweek 2023 officieel van start

Algemeen

ZWOLLE - De HBO Bruisweek, dĆ© introductieperiode, voor studerend is afgelopen maandag van start gegaan en wordt vanavond afgesloten. 

Maar liefst 2500 studenten overnachten twee dagen op de speciaal daarvoor ingerichte Bruiscamping op de Marslanden. De eerstejaars HBO studenten van maar liefst 40 opleidingen van Windesheim, VIAA en de Katholieke Pabo volgen een modulair programma waarin de opleidingsintroductie en programmaonderdelen van studentenverenigingen verweven zitten. 

Woensdag 6 september start het programma van de MBO Bruisdag. Zowel voor als achter de schermen is het Buro Ruis team al maanden druk geweest om de studenten een fantastische introductietijd te laten beleven. De introductie voor eerstejaars begon met de inschrijvingen op Windesheim, VIAA en de Katholieke Pabo. Studenten begonnen vervolgens of aan hun opleidingsintroductie of gingen door naar de Bruiscamping in de Marslanden om hun tentje op te zetten en om verschillende sportactiviteiten te volgen. 

De officiƫle kick-off vond dit jaar voor de twee keer plaats in Park de Wezenlanden. Burgemeester Peter Snijders en Windesheim bestuurder Erika Diender openden de HBO Bruisweek officieel waarna Zwolse feestmachine De Grote Karaoke Show de studenten hun eigen feestje lieten maken. Van Nirvana tot tot Robbie Williams en De Jeugd van Tegenwoordig, alles werd luidkeels meegezongen.

Gerard Meijeringh