Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kinderen denken mee over een fijne, gezonde en veilige stad

Algemeen

ZWOLLE - Burgemeester Peter Snijders heeft maandag het eerste Zwolse kindercollege officieel geïnstalleerd. In de Raadzaal van het stadhuis, dat ter gelegenheid van de Internationale dag van de Rechten van het Kind blauw was uitgelicht, ondertekenden de negen leden van het kindercollege een manifest over kinderparticipatie.

Burgemeester Peter Snijders zette hier namens de gemeente zijn handtekening onder. Hiermee spreekt de gemeente Zwolle haar intentie uit om de samenwerking met Zwolse kinderen aan te gaan over zaken die zij zelf belangrijk vinden. De leden van het kindercollege beloofden op hun beurt om hun eigen talenten in te zetten om de stad nog fijner, veiliger en gezonder te maken.  

Burgemeester Snijders: “Het gemeentebestuur neemt belangrijke besluiten over de stad. We luisteren daarbij wel naar wat de volwassenen in Zwolle ervan vinden, maar we weten vaak niet hoe de kinderen in onze stad daarover denken. En wat ze belangrijk vinden. Ik ben daarom heel blij dat deze kinderen zich hebben aangemeld en mee willen denken.” 

De Zwolse Kinderraad

Het kindercollege is onderdeel van De Zwolse Kinderraad: een initiatief om kinderparticipatie een grotere en duurzame rol in de gemeente te geven. Eerder dit najaar werd de kinderraad al verwelkomd door burgemeester Peter Snijders. De kinderen uit de kinderraad verzamelen wensen, ideeën en ervaringen van leeftijdsgenoten. Het kindercollege gaat vervolgens met deze input aan de slag om verandering te bewerkstelligen. Ook werkt het kindercollege toe naar de benoeming van een kinderburgemeester.  Meer weten over de Zwolse Kinderraad? Je leest er meer over op traverswelzijn.nl/diensten/de-zwolse-kinderraad

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 21 uur geleden