Afbeelding
Foto: Openbaar Belang

Komend half jaar levert Openbaar Belang meer dan tweehonderd sociale huurwoningen op

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vanaf de periode vlak voor Kerst tot aan de zomer levert Openbaar Belang ruim tweehonderd sociale huurwoningen op in verschillende plekken in de stad. Dat betekent voor de corporatie zelf een toename van 8 procent van de sociale huurwoningen die ze verhuurd.

ā€œBij het toewijzen van al onze woningen richten we ons op mensen die ons het meest nodig hebben. Daarom zetten we ons de komende jaren extra in voor starters tot 30 jaar. Onder starters verstaan wij alle woningzoekenden die geen zelfstandige woning achterlaten. En belangrijk is dat we daarbij streven naar leefbare buurten en gemengde wooncomplexenā€, zo laat Openbaar Belang weten.

ā€œEind december zijn vijftien woningen opgeleverd aan de Binnengasthuisstraat. Eigentijdse starterswoningen op een markante plek in de stad. Op deze plek stonden in mei 2023 nog 12 verouderde woningen die in korte tijd zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. In de overgang van het oude naar het nieuwe jaar heeft de sleuteluitgifte aan onze huurders van de 63 nieuwbouw appartementen in Weezenlanden-Noord plaatsgevonden. Kwalitatief goede en duurzame sociale huurappartementen op een prachtige locatie op de hoek bij de rechtbank en de TAK-school. In februari delen we de sleutels uit van de 37 woningen in De Tippe in Stadshagen. Een mix van grondgebonden woningen en beneden-bovenwoningen, omringd door groen. Vervolgens worden in mei 42 flexwoningen naast Hogeschool Windesheim geplaatst. Deze woningen zijn bedoeld voor internationale en Nederlandse studenten en jongere statushouders.ā€

Nog voor de zomervakantie staat de oplevering van het tweede woongebouw in Weezenlanden-Noord op de planning. Dan krijgen 44 nieuwe huurders de sleutels van hun net opgeleverde appartement.

ā€œNaast al deze nieuwbouw, zorgen we ook voor het vermeerderen van woningen in de bestaande bouw. Als er ergens in Ć©Ć©n van onze complexen een groter appartement vrij komt, dan kunnen we deze splitsen naar twee kleinere woningenā€, besluit Openbaar Belang. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh