Harmonieorkest De Bazuin doet mee aan de Kindermuziekweek.
Harmonieorkest De Bazuin doet mee aan de Kindermuziekweek. Foto: Aangeleverd

Kindermuziekweek

Algemeen

ZWOLLE - Harmonieorkest De Bazuin doet van vrijdag 5 tot en met zondag 14 april aan de zesde Kindermuziekweek. Op woensdag 10 en zondag 21 april zijn er gratis toegankelijke optredens. Het thema van de Kindermuziekweek 2024 is ā€˜Energieā€™. 

Tijdens de Kindermuziekweek is er een gratis toegankelijk concert op woensdag 10 april van 19.00 tot 20.00 uur in basisschool het Atelier aan de Assendorperdijk 55. Daar verzorgen leerlingen van het Atelier samen met het B-orkest en Concert-orkest een optreden. Bezoekers kunnen meezingen met het lied van de Kindermuziekweek ā€˜Energieā€™, en genieten van andere nummers zoals ā€˜Multicolorā€™.

Tussen nu en half april volgen enkele basisschoolkinderen van het Atelier muzieklessen en ze spelen mee tijdens het concert De Ontdekking op zondag 21 april van 15.00 tot 16.00 uur. Ook dit optreden is in basisschool het Atelier. Dit concert is een muzikale reis te worden langs verschillende muziekstijlen, waarbij jong en oud samen optreden.

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom kunnen kinderen van 6 tot 9 jaar lessen Algemene Muzikale Vorming volgen in het verenigingsgebouw. Ze leren noten lezen, ritmes voelen en proberen verschillende instrumenten uit, om te ontdekken wat ze leuk vinden om te bespelen. Van zelf spelen kan daarna de stap worden gezet naar samenspelen. Bij het B-orkest, het opleidingsorkest, is iedereen welkom om samen te spelen, ongeacht je leeftijd of ervaring. 

Bij De Bazuin in Zwolle wil zo jonge kinderen bij muziek betrekken. Naast het plezier en de ontspanning die muziek brengt, leren kinderen ook beter nadenken, doorzetten als iets moeilijk is en stimuleert het spelen van muziek de creatieve expressie. Aanmelden en meer info via debazuinzwolle@gmail.com.