Marco van Alderwegen (l) en Frank Kodden.
Marco van Alderwegen (l) en Frank Kodden. Foto: Paul van der Wal fotografie

Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht komen met nieuwe naam, Marco van Alderwegen vertrekt

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht maken 23 april hun nieuwe gezamenlijke naam bekend. Daarnaast vertrekt Marco van Alderwegen als interim-directeur bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.

De nieuwe naam staat voor de beweging die de organisaties maken. “Samen gaan we verder om van regio Zwolle dé regio te maken om goed oud te worden op eigen wijze. De onthulling vindt de 23e feestelijk plaats op alle locaties en zal later die dag ook online zichtbaar zijn”, aldus beide organisaties. 

Nieuwe fase

Met het lanceren van een nieuwe naam en nieuw merk in het vooruitzicht, gaat de gefuseerde organisatie een nieuwe fase tegemoet. ‘Zichtbaar één. Zichtbaar samen’. Marco van Alderwegen en Frank Kodden vormen sinds 1 januari 2023 de raad van bestuur van de gefuseerde organisatie. “Marco heeft zich tijdelijk verbonden om de nieuwe organisatie mee op te bouwen en de gewenste beweging in gang te zetten. Zij hebben geconstateerd dat dit een natuurlijk moment is aangebroken voor Frank om alleen verder te gaan. Marco van Alderwegen heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij blijft tot 31 juli betrokken bij de organisatie.”

Vol vertrouwen

“Marco startte in 2018 als interim bestuurder bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Hij bleek de juiste persoon om de ingezette koers verder vorm te geven. In 2019 werd een termijn van 3 jaar met hem afgesproken. Dit kreeg een vervolg in de raad van bestuur van DZG, de holding van de gefuseerde organisatie.” Marco van Alderwegen: ‘’Ik heb met passie en plezier mijn bijdrage geleverd aan de beweging en organisatie die er nu staat. Vol vertrouwen laat ik het vervolg aan collega Frank Kodden. Ik ben ervan overtuigd dat Frank en de collega’s een succes maken van de noodzakelijke transformatie in de ouderenzorg in regio Zwolle.’’

Gerard Meijeringh