default
default Foto: Aangeleverd

Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het letterlijke hoogtepunt van het Zwolse Hanzejaar, Panorama Hanze, nadert zijn einde. Deze interactieve experience, die reeds 30.000 bezoekers heeft betoverd, zal op 30 juni de deuren sluiten. Wie Panorama Hanze nog niet heeft bezocht, is het nu echt de laatste kans.

Deze culturele mijlpaal, gesitueerd in het hart van Zwolle, blaast het verhaal van de Hanze, een invloedrijk netwerk van handelssteden dat eeuwen geleden het lot van de stad bepaalde, nieuw leven in. Panorama Hanze neemt bezoekers mee op een tijdreis die hen door de ogen van het verleden, heden en toekomst laat kijken. Deze experience begint in het historische Academiehuis en eindigt met een adembenemend uitzicht vanaf het panoramaterras, ruim 35 meter hoog boven op de kerk.

Een laatste kans voor een unieke ervaring

“We zijn overweldigd door de positieve reacties en de grote belangstelling,” zegt Coby Zandbergen, directeur van het Academiehuis. “Het biedt een unieke ervaring die de geschiedenis van Zwolle niet alleen vertelt, maar ook reflecteert naar het heden.”

Bezoekers hebben nog tot en met 30 juni de kans om deze unieke belevenis te ervaren. Het Academiehuis nodigt iedereen aan om deel uit te maken van deze historische ontdekkingstocht. “Het is een laatste kans om deel te nemen aan een experience die de Hanze tot leven brengt en een indrukwekkend uitzicht over de stad biedt,” voegt Zandbergen toe.

Panorama Hanze

Panorama Hanze is een meeslepende ervaring die je meeneemt op een historische ontdekkingstocht door Zwolle. Deze ervaring brengt het roemrijke verleden van de Hanze tot leven met een moderne twist. Bezoekers stappen aan boord van een kogge, vergezeld door figuren uit het verleden, en reizen door de geschiedenis van de machtige Hanze. Het avontuur leidt door het Academiehuis, omhoog langs de voormalige toren, en eindigt op het dak van de Grote Kerk, waar je een spectaculair uitzicht hebt naast de beschermengel Michaël, hoog boven Zwolle.

Kijk voor meer informatie en tickets (á 12,50 euro) op academiehuis.nl/hanze.

Afbeelding
default
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden gisteren
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30
Afbeelding
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Nieuws Ingezonden 17 mei, 09:10