Afbeelding
Foto: Richard Beukelaar

Zwolse violiste Judith van der Klip brengt klassiek, pop, en dance samen in haar voorstelling over de reis van haar viool.

Nieuws Ingezonden

Wat heb je te vertellen als je ruim 200 jaar oud bent? Zwolse violiste Judith van der Klip neemt je mee op een muzikale reis van ruim twee eeuwen aan de hand van de geschiedenis van haar prachtige oud-Hollandse viool. Startend bij de plek waar de boom voor het hout van de viool moet hebben gestaan voert ze het publiek langs het 18e eeuwse Amsterdam, het Haagse Hof, via zwoele Argentijnse Tango naar eigentijdse muziek en plekken op Nederlandse en internationale pop- en dance podia. Hierbij wordt Judith begeleid door verschillende musici en de vertellende stem van Eric Corton, teksten van Sara van Gennip, regie van Stijn Dijkema  visuals en haar mede-musici.  Met deze voorstelling tourt zij vanaf de première op 24 januari 20:30 in Odeon, langs verschillende theaters. 

Over Judith van der Klip

Judith leert de viool kennen als ze nog maar vier jaar is. De kracht van dit instrument om mooie melodische verhalen te vertellen maakt direct indruk op haar. “Het gevoel van de viool tegen je lichaam en het geluid wat er uit dat kleine instrument komt heb ik altijd heel bijzonder gevonden. Ik weet niet anders dan dat de viool bij mij hoort.” De rol van muziek is in haar leven niet weg te denken; van de balletlessen, koorlessen, klassieke orkesten en ensembles tot optredens op pop- en dancepodia. De viool heeft in de muziek als rode draad ook altijd een belangrijke rol gespeeld in allerlei vormen: op het podium, op platen voor artiesten, op TV/radio en bij concerten. 

Judith voelt zich niet op maar één plek thuis en beweegt zich graag vrij tussen mensen, plekken en genres. “Ik houd niet van hokjes, categoriseren en oordelen. Er gaat een wereld voor je open als je over het veilige muurtje durft te kijken.” Zo benadert zij ook de andere dingen die ze graag doet zoals presenteren en produceren. “Ik wil mensen laten zien dat de wereld om je heen niet vanzelfsprekend is. En muziek is daar een heel belangrijk onderdeel van. Hoe zou het leven zijn zonder geluid, zonder muziek?” 

De voorstelling is voor iedereen, jong en oud maar ook zeker leuk voor iedereen die een instrument bespeeld. 

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 17 uur geleden