Scouts van Renatum 57 brengen het Vredeslicht naar de kapel aan de Hogenkampsweg in Zwolle.
Scouts van Renatum 57 brengen het Vredeslicht naar de kapel aan de Hogenkampsweg in Zwolle. Foto: Leger des Heils

Scouts Renatum 57delen het Vredeslicht

Nieuws Ingezonden

ZWOLLE ā€“ De scouts van de Zwolse scoutinggroep Renatum 57 delen het Vredeslicht uit aan iedereen die het licht wil ontvangen. Zij ontvingen het Vredeslicht met de opdracht hert licht door te geven. Samen met een groot aantal andere scoutinggroepen creĆ«ren zij in korte tijd een zee van licht; een teken van hoop, vrede en vriendschap. Het landelijke thema dit jaar is ā€™Vrede begint bij jezelf!ā€™

Het Vredeslicht is op 16 december in Utrecht uitgedeeld aan ruim tweehonderd scouts van een groot aantal scoutingverenigingen uit heel Nederland. Dit Vredeslicht wordt elk jaar in Oostenrijk, ditmaal in Linz, opgehaald door een officiĆ«le Nederlandse delegatie van scouts. Zij nemen hier deel aan een internationale bijeenkomst van scouts uit ruim twintig landen. Tijdens een viering ontvangen zij het Vredeslicht dat uit Bethlehem komt en lezen alle delegaties een Vredeswens voor. 

De Nederlandse delegatie heeft de belangrijke taak het Vredeslicht brandend in Nederland te krijgen en een week later te delen met scouts uit heel Nederland. 

Wie het Vredeslicht wil ontvangen kan contact opnemen met de leiding van Renatum 57, Harwin Prins, via emailadres renatum57@ldhscouting.nll. Voor meer informatie over de organisatie van het Vredeslicht: www.vredeslicht.nl. Over scoutinggroep Renatum 57: www.legerdesheils.nl/locatie/scouting-renatum57.

Over Vredeslicht Nederland

Vredeslicht Nederland is onderdeel van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. De werkgroep Vredeslicht hoopt hiermee bij te dragen aan de maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling van haar deelnemers.

Wethouder Van Willigen: "Ouders en kinderen worden zo sneller geholpen en hoeven niet door diverse hulpverleners te worden gezien."
Zwolse Proeftuin Samenspel in de wijk sluit beter aan bij jeugdhulpvragen van gezinnen en leidt tot meer maatwerk Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Hier geen fietsen plaatsen, we spuiten hem blauw Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Fietsen voor het goede doe Algemeen 20 uur geleden