Irene met cursisten op atelier
Irene met cursisten op atelier Foto: Marjan van Houwelingen

De kracht van kleur

Nieuws Ingezonden

Irene Goede geeft een masterclass over de kracht van kleur. Voor iedere beeldmaker die wel eens worstelt met kleur is deze inspirerende TOPthema dag geschikt. Irene geeft les vanuit haar expertise als illustrator. Een vak dat ze al meer dan 25 jaar beoefend. Deze speciale eendaagse workshop wordt gegeven op haar atelier aan het Koewegje op zaterdag 1 Juni.

Tijdens de workshop leer je de basisprincipes van kleurenleer. Wat zijn de eigenschappen van verschillende kleuren? Welke interactie gaan ze met elkaar aan? Wat zijn beproefde kleurcontrasten? Hoe zet je kleur in om sfeer en ruimtelijkheid te creëren? Loop je in je werk regelmatig aan tegen kleurkwesties, dan gaat deze workshop je zeker verder helpen. 

Ingrediënten van deze TOPthemadag ‘De kracht van kleur’ zijn: Theorie over de basisbeginselen van kleurenleer. Het analyseren van werk inspirerend werk van illustratoren en kunstenaars. Praktijkopdrachten om de mogelijkheden van kleur te verkennen. Elkaars werk bespreken aan het einde van de dag. En samen de sterke en minder sterke kleurkanten benoemen. 

Voor informatie kijk op topcursusillustratie.nl

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 22 uur geleden