André Biemans (links) verlengde begin dit jaar nog zijn contract. Voorzitter Monique Horstra en bestuurslid Lambert Bouwman keken goedkeurend toe.
André Biemans (links) verlengde begin dit jaar nog zijn contract. Voorzitter Monique Horstra en bestuurslid Lambert Bouwman keken goedkeurend toe. Eigen foto

HV Zwolle ziet trainer Biemans toch vertrekken

Sport

HANDBAL - Nog twee wedstrijden is André Biemans coach van Travelbags/HZ Zwolle. Daarna trekt de trainer - die begin dit jaar nog bijtekende - op eigen initiatief de Zwolse handbaldeur achter zich dicht. “Jammer en teleurstellend. Blijkbaar is de stadse mentaliteit toch anders dan in een dorp.”

(door Erik Riemens)

“Ik kreeg in de periode nadat ik mijn contract verlengde, de nodige twijfels”, aldus de Wierdenaar. “Bijvoorbeeld als ik bepaalde oefenstof uitlegde, dacht ik weleens van ‘snappen jullie het niet’, terwijl ik juist een trainer ben van de duidelijke lijn. Of dat bepaalde speelsters niet mochten uitpraten, iets dat uitgelegd werd dat ik ze niet serieus zou nemen. Dat was helemaal niet zo, maar op een gegeven moment houdt het gewoon op.”

Boven de groep

Biemans uitte zijn twijfels bij de technische commissie, die achter hem stond. Er waren concrete plannen dat de trainer volgend seizoen meer bij de jeugd betrokken zou worden. “Voor het opbouwen van een echt team heb je twee tot drie jaar nodig.” Zover komt het niet en moet hoofdklasser HV Zwolle spoorslags op zoek naar een nieuwe coach. Biemans gunt dat de club van harte. “Dit team heeft een trainer nodig die boven de groep staat. Dat ben ik niet. We spelen donderdag en zondag (volgende week, ER) nog en we gaan nog uit eten met zijn allen. Ik wil het graag positief afsluiten, maar toch voelt dit als een nederlaag voor de club, de speelsters en voor mij.”