A Touch of Magic 2024.
A Touch of Magic 2024. Foto: Turnacademie Regio Zwolle

A TOUCH OF MAGIC GYMGALA IN LANDSTEDE SPORTCENTRUM

Sport Ingezonden

Zwolle is van vrijdag 19 januari tot en met zondag 21 januari turnhoofdstad van Nederland. Ruim 400 turners uit heel Nederland turnen zaterdag en zondag in het Landstede Sportcentrum hun 1e kwalificatiewedstrijd op weg naar de bondskampioenschappen turnen. Op vrijdagavond organiseert stichting Turnacademie Regio Zwolle de eerste editie van A Touch of Magic, het grootste (gym)sportspektakel van de regio. 

Met 4 zeecontainers aan turntoestellen wordt het Centercourt van het ‘Theater van de Sport’ op vrijdagmiddag 19 januari omgetoverd tot turnwalhalla. “Daar moeten wij wat mee”, dacht initiatiefnemer Michael Hollander van de Turnacademie: ‘A Touch of Magic 2024’. Een (gymsport) showavond met topsporters en talenten uit de regio die laten zien wat ze in hun mars hebben.

Optredens tijdens ‘A Touch of Magic 2024’

De talenten en topsporters van stichting Turnacademie Regio Zwolle laten deze avond zien waar ze dagelijks mee bezig zijn. Maar er zijn ook optredens van WK deelnemers Sportacrobatie en EK deelnemers Twirling. De nationale kampioenen trampolinespringen van RKDOS Kampen enTVC Coevorden laten duizelingwekkende sprongen zien en Diff Dance treedt op. Ook is er een gastoptreden van professioneel Freestyler Mike van de Streek. De avond wordt aan elkaar gepraat door niemand minder dan Hans van Zetten. Hans kennen we allemaal van de legendarische woorden: ‘En hij staat, ik sta ook, het is ongekend!’ tijdens de gouden Olympische finale van Epke in Londen.

Een avondje uit die je als Zwols sportliefhebber eigenlijk niet mag missen. Kaarten voor ‘A Touch of Magic’ zijn met korting voor slechts € 4,95 te koop op de www.eventbrite.nl of via de instrampagina van @turnacademiezwolle.