Nick Bisselink heeft de bal tegen SVM.
Nick Bisselink heeft de bal tegen SVM. Foto: Pedro Sluiter

Spits Nick Bisselink heeft een lekker gevoel bij Be Quick’28

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 27, Nick Bisselink (23) van Be Quick’28.

(door Erik Riemens)

Zaterdag versloegen jullie SVM met 3-1 in een wedstrijd waarin je niet scoorde. Hoe kijk je erop terug?

“Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben in de strijd om het kampioenschap. Thuis zijn we supersterk (Be Quick’28 verloor in eigen huis alleen van FC Meppel en ASC’62, ER). Het was een prima wedstrijd van ons, waarin we een degelijke overwinning hebben behaald.”

Jullie staan in de derde klasse twee verliespunten voor op FC Meppel en vier op Vitesse’63, jullie tegenstander komende zaterdag. In hoeverre leeft het behalen van de titel in de groep?

“Echt enorm. We hebben het helemaal in eigen hand. Na zaterdag zijn we vrij en de laatste zaterdag spelen we uit bij FC Ommen. Dat andere ploegen afhankelijk zijn van ons, maakt ons alleen maar sterker. We hebben nu echt zoiets van ‘kom maar op.’ Dat geeft wel een lekker gevoel.”

Dat lekkere gevoel heb jij persoonlijk ook wel toch, want je scoorde al vijftien keer dit seizoen?

“Ik ben inderdaad zeer tevreden, want we spelen lekker aanvallend, hebben een voetballend middenveld en door mijn goals kan ik belangrijk zijn voor het team. Zelf had ik ingezet op twintig doelpunten, dus ik moet er nog vijf maken... Maar het gaat uiteindelijk om het rendement en ik heb ook wel een aantal assists gegeven.”

Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten en welk doelpunt is je bijgebleven?

“Ondanks mijn lengte - ik ben 1.90 meter - heb ik wel een behendig lichaam en ben ik een voetballende spits met echt een neusje voor de goal. Mijn hattrick uit tegen ASC’62 schiet mij zo te binnen. We wonnen er met 2-3. Het was koud en guur en de sfeer was best wel een beetje grimmig. Dan is het heerlijk om als spits alle goals te maken.”

Hoe zag je voetballoopbaan er tot nu toe uit?

“Ik heb altijd bij Heino gevoetbald. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling vond ik het beter om afgelopen zomer naar een andere club te gaan. Volgend seizoen speel ik hier sowieso nog en wie weet daarna ook, maar ooit keer ik terug naar Heino. Daar maak ik geen geheim van.”

Naast het kampioenschap met Be Quick’28, heb je ook nog kans om het Salverda Topscorers Trofee klassement te winnen. Ken je het?

“Nee, eigenlijk niet. Alleen wees laatst een aantal wat oudere supporters mij erop, dus nu wel.”

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 9 uur geleden