Golftuin Zwolle opent begin mei haar deuren
Golftuin Zwolle opent begin mei haar deuren brugmedia.nl

Golftuin Zwolle opent begin mei haar deuren

Partnerbijdrages

De aanleg van Golftuin Zwolle aan de Herkulosche Esch ? ten zuiden van Zwolle - beleefde deze week een mijlpaal. Want met de aanplant van zo'n 90 grote bomen, kreeg de toekomstige golfbaan zijn specifieke karakter.
De bomen zijn zo'n 10-15 jaar oud en in groepen geplant. ?We hebben bewust gekozen voor deze ?oude bomen' in plaats van jonge aanplant. Want nu zie je direct de karakteristieke sfeer ontstaan die wij met deze golfbaan beogen.? leggen initiatiefnemers Goos en Thea Middag uit. Ook de aanleg van de golfbaan vordert gestaag. ?We verwachten de baan begin mei te kunnen openen?. Liefhebbers die een balletje willen slaan, kunnen dus binnenkort terecht op de Herkulosche Esch. De bouw van de nieuwe orangerie start over enkele weken. Dat betekent dat het spreekwoordelijke hapje en drankje voorlopig nog in een omgebouwde werkschuur genuttigd zal worden.
Leerlingen van AOC De Groene Welle zorgden voor het uitzetten van de boomvakken en het plaatsen van de plantpalen. Samen met hoveniersbedrijf Reusken verankerden zij de bomen, zowel onder- als bovengronds. Het hoveniersbedrijf verzorgde de daadwerkelijke aanplant van de bomen.
http://www.golftuinzwolle.nl