Informatiedag voor beenprothesedragers in De Vogellanden

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

PIERIK - Centrum voor revalidatie De Vogellanden heeft voor zaterdag 2 november de Beenprothese-Info-Demo-Doe dag (BIDD) georganiseerd. Volgens De Vogellanden worden prothesedragers tijdens het gebruik geconfronteerd met veel vragen, ook na hun revalidatieperiode. ?Het zijn vragen als: ?Is dit nog steeds de beste prothese voor mij?', ?Welke sport past mij?' en: ?Hoe ga ik om met seksualiteit na mijn amputatie?'? Voor antwoorden op deze en andere vragen kunnen prothesedragers en andere geĆÆnteresseerden de BIDD bezoeken. Hier kunnen ze onder meer de volgende lezingen bezoeken:Amputatietechnieken, door AndrĆ© Burghard, chirurg bij Isala; De toegevoegde waarden van de microprocessor gestuurde knie, door Erik Prinsen, wetenschapper bij Roessingh Research and Development in Enschede; Breedtesport, door Frank Dik, voormalig bondscoach sprint en springen bij de Nebas-NSG en Atletiekunie; Seksualiteit na een amputatie, door Jesse Verschuren, seksuologe in het UMCG in Groningen; ?State of the art' in beenprothesiologie, door Jeroen Olsman, instrumentmaker RRT Enschede.Naast de lezingen kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals klimmen aan de klimwand, controle van de manier van belasten van de prothese, video-loopanalyse, op de foto met je prothese door een vakfotograaf, Wii-competitie, rolstoelsport en aangepast fietsen. Ook is er een tafeltennisclinic, een demonstratie van het Nederlands ampu-voetbalteam en is er een looptraining. Aan al deze activiteiten kunnen bezoekers ook zelf meedoen. Niet-geamputeerden kunnen zich inleven in prothesedragers door te lopen met een dummyprothese. Ook zijn er stands van bedrijven en organisaties op het gebied van beenprothesiologie.De BIDD vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in De Vogellanden, centrum voor revalidatie aan de Hyacinthstraat 66a. De toegang is gratis. Aanmelden is wenselijk maar niet verplicht. Belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht op de website: www.vogellanden.nl.

Wethouder Van Willigen: "Ouders en kinderen worden zo sneller geholpen en hoeven niet door diverse hulpverleners te worden gezien."
Zwolse Proeftuin Samenspel in de wijk sluit beter aan bij jeugdhulpvragen van gezinnen en leidt tot meer maatwerk Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Hier geen fietsen plaatsen, we spuiten hem blauw Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Fietsen voor het goede doe Algemeen 20 uur geleden