.
. Foto: Pedro Sluiter

Jongeren Youth for Christ hebben eigen thuis in Westenholte

· leestijd 1 minuut Algemeen Insta-Zwolle

WESTENHOLTE – Vier en een half jaar geleden begonnen Freek en Lydia van den Berg namens Youth for Christ in Westenholte een missie om jongeren in de wijk te helpen. En met succes. De afgelopen jaren bouwden de twee een goede band op met diverse jongeren in de wijk. Vrijdag was een nieuw hoogtepunt met de opening van de Kelder in de Stinskerk. Een eigen plek voor Youth for Christ in Westenholte.

Youth for Christ is ook actief in de Aa-landen en Diezerpoort. In Dieze zit Youth for Christ nu nog in de Ruusbroecstraat, maar deze locatie valt straks weg. Daarom werd een eigen onderkomen in Westenholte nog meer van belang. Youth for Christ gelooft in eigen buurtwerk. Daarom wordt in Aa-landen gezocht naar een eigen plek en ook in Diezerpoort. 

Dat Youth for Christ nu een eigen onderkomen heeft in Westenholte voelt goed. De beweging is dankbaar dat de Stinskerk in deze moeilijke tijd waarin je moeilijk onderdak kunt vinden de kelder ter beschikking heeft gesteld. De kelder in de kerk werd vele jaren geleden speciaal gebouwd voor jongeren. Er waren goede jaren, maar ook jaren waarin de kelder nauwelijks werd gebruikt. De Stinskerk gunde de jongeren van Youth for Christ een eigen locatie in de kelder. Daarmee kunnen Freek en Lydia van den Berg hun werk in Westenholte verder ontwikkelen. Ze willen jongerenwerk bieden op locatie. “Ik wil hier aanwezig zijn, in het leven de jongeren. We willen onderdeel zijn van de context van jongeren”, aldus Freek van den Berg. 

In de meivakantie gingen met zo’n dertig jongeren twee weken aan het werk in de kelder. “Geverfd, nieuwe vloer gelegd, plafond gedaan en stoelen geschuurd met vrijwilligers samen. Je maakt er samen je plek van. Dat is heel mooi. Dit is iets wat van ons samen is.” Freek en Lydia van den Berg zijn eigenlijk met niets begonnen in Westenholte met een missie om jongeren te helpen. Nu helpen ze tientallen jongeren in Westenholte, waar weinig te doen is. “Mijn droom is dat jongeren die in tegenkom stabiel volwassen worden. Emotioneel, sociaal en zingeving. Wij geloven in het christendom. Daar vertellen we ook over, maar we leggen nooit dingen op”, aldus Van den Berg. 

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh