Bouw van de passerelle bij station Zwolle.
Bouw van de passerelle bij station Zwolle. Foto: Pedro Sluiter

Bijzonder transport: Brugdelen Passerelle naar plaats van bestemming (met extra foto’s)

Algemeen

ZWOLLE - Zondagavond om circa 22.30 uur is een begin gemaakt met het transport van de brugdelen van de Passerelle van de IJsselhallen naar de Westerlaan. Indrukwekkend om te zien. 

Het transport was mooi om te zien. Dit mag met recht het predicaat ‘Bijzonder Transport’ dragen. Om 22.30 uur ging het eerste brugdeel krakend en piepend vanaf de IJsselhallen naar de Westerlaan. Een enorm gevaarte van zo’n 50 ton. Later op zondagavond volgde een tweede transport. De andere twee transporten volgen in de nacht van zondag op maandag. In totaal gaat het om vier brugdelen. De zwaarste weegt maar liefst 60 ton. Acht brugdelen lagen al eerder op plaats van bestemming. Later dit jaar volgen nog vier brugdelen. 

Maandag wordt het eerste brugdeel vanaf 12.00 uur ingehangen. De voorbereidende werkzaamheden beginnen al eerder. Aan de zuidzijde van het station is een uitzicht- en informatiepunt. Van maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei zijn er elke dag tussen 12.00 en 14.00 uur medewerkers van de gemeente Zwolle, ProRail en bouwer Dura Vermeer aanwezig om uitleg te geven over de Passerelle en de werkzaamheden. Het uitzichtpunt is tijdens deze periode dag en nacht toegankelijk.

Het is ook mogelijk om de busbrug vanaf maandag 29 april vanaf de kant van de Nieuwe Veerallee op te lopen vanwaar de werkzaamheden te bekijken zijn. Over ongeveer een jaar, medio 2025, kan iedereen over de brug lopen.

Bouw van de passerelle bij station Zwolle.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bouw van de passerelle bij station Zwolle.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh