In Nijmegen zijn in de jaren tachtig de dwergseinen al geplaatst, maar nog niet in gebruik genomen. Het seinhuis is allang geschiedenis, evenals de Rode Duivel.
In Nijmegen zijn in de jaren tachtig de dwergseinen al geplaatst, maar nog niet in gebruik genomen. Het seinhuis is allang geschiedenis, evenals de Rode Duivel. Foto: Anders Oldenhof

Treinen rond Arnhem en Nijmegen bij NVBS

Algemeen

ZWOLLE - Ook in relatief korte tijd kan er veel veranderen. Dit toont Anders Oldenhof woensdag 8 mei wanneer hij bezoekers van de NVBS afdeling Zwolle meeneemt op reis naar de regio Arnhem-Nijmegen in de jaren tachtig en negentig. 

Een tijd met armseinen en materieel dat al bijna vergeten is. Behalve spoorlijnen die nog in bedrijf zijn toont hij ook beelden van de spoorlijn naar het Duitse Kleef.

De NVBS is de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. De bijeenkomst van de afdeling Zwolle begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes. De entree bedraagt 3 euro. Dit kan worden verrekend aan de zaal, maar bij voorkeur online via www.stadkamer.nl/agenda. 

Zie ook www.nvbs.com/zwolle of kijk op Facebook.

Gerard Meijeringh