• Alles
 • (2)
  Natuur
 • (36)
  Sport
 • (1)
  Lezingen
 • (12)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Workshops

IJssel krijgt haar eerste filmfestival in Zwolle

zaterdag 21 augustus 13:30 uur

Foto: Eigen foto

ZWOLLE – Biologische melkschapenboerderij De Vreugdehoeve in de Vreugderijkerwaard is op zaterdag 21 augustus de locatie voor het allereerste IJsselFilmfestival. Vanaf 13.30 uur zijn er films over de IJssel te zien, is er een optreden van het Zwolse vrouwenkamerkoor Hera, maken kinderen hun eigen film in een filmstudio en is er informatie en catering. 

Tijdens het avondprogramma duik bezoekers de diepte in en gaan ze in gesprek over IJsselfilms en verhalen. Kaarten bestellen, kan via ijsselfilm.nl. “De IJssel is doorgaans een rustige rivier die zich netjes gedraagt maar deze zomer zagen we weer dat het ook anders kan gaan: hoogwater in hartje zomer”, aldus de organisatie. “En de riviertaferelen elders waren natuurlijk nog veel akeliger: waakzaamheid blijft geboden. En dan is het goed te weten wat de IJssel eigenlijk betekent voor de mensen die er wonen, hier op bezoek komen en er hun bedrijf hebben. Dát is het onderwerp van dit eerste IJsselFilmFestival.”

Films

Vrouwenkamerkoor Hera uit Zwolle zingt ’s middags vanaf 13.30 uur liederen bij filmbeelden over water en natuur. Daarna worden twee films vertoond die zijn samengesteld uit wel dertig korte en langere film(fragmenten) over de IJssel. Eén film gaat over de ‘IJssel en water’, de tweede film over de IJssel en haar identiteit. Verder is er voor de kinderen een stop motion studio en er is informatie. Het programma gaat ‘s avonds verder met de film ‘de uitbreiding van Polder Mastenbroek’ en een gesprek over het maken van films. Want dat is ook het doel van de groep bewoners die de dag organiseert: mensen verhalen te laten vertellen over het wonen en werken in de IJsselvallei, via bewegend beeld.

Het IJsselFilmFestival gaat daarna verder langs de IJssel. Op zondag 29 augustus wordt het gehouden op Zorgvliet aan de Bandijk 27 in Terwolde en op zondag 5 september bij de IJsselhoeve aan de Eekstraat 15 in Doesburg. Ga voor meer informatie en kaarten naar ijsselfilm.nl of de Facebookpagina van IJsselFilm


deel deze activiteit