Afbeelding
Foto Sikkens

Stadsfestival Zwolle

donderdag 24 juli 2014 0:00

Een heel weekeind lang muziek en cultuur in de binnenstad van Zwolle.Op het water, langs de kade Van 3 t/m 7 september 2014 vindt de derde editie van het Stadsfestival plaats! Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. Met dit jaar als één van de hoogtepunten het Thorbeckegracht Concert op 06 september met Guido's Orchestra! Festivalhart Het Rodetorenplein is van 3 t/m 7 september het festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en kunt u iedere dag genieten van meerdere voorstellingen en concerten. Ook vertrekken vanaf hier de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten. Op het water Op en om het water speelt het zich 5 dagen lang af, vol met muziek, theater, dans, opera en beeldende kunst. Bootjes varen af en aan, om u een unieke kijk te geven op de Zwolse Stadsgrachten. Kiest u voor het programma onderdeel 'Op het water', dan kiest u voor één van de vaarroutes, waar u o.a. langs de poorten van Zwolle vaart, een theatercruise naar Kampen maakt of zich mee kunt laten slepen in een theaterspektakel van De Jonge Honden. Langs de kade Een aangespoelde walvis in de binnenstad van Zwolle, een voorstelling opdoemend tussen de bomen of een intiem concert in een achtertuin met uitzicht op het water: U ontdekt het allemaal met het programma 'Langs de kade'! Met onder andere Theatergroep Gnaffel, het Kameroperahuis, Theater Young Ones en Firma Weijland. Alle voorstellingen zijn vanaf de wal te bezoeken, maar wellicht leuker om de grachtenpendel vanaf het Rodetorenplein te nemen. Beeldbuis Fimsfestival Beeldbuis Festival voor korte film en beeldwerk biedt dit jaar weer een uitgebreid programma met onder andere buitenfilm, expo, installaties in de openbare ruimte en als klap op de vuurpijl 'Clash of the Shorts', de competitie voor korte film in Theater de Spiegel. Thorbeckegracht Op de Thorbeckegracht kunt u gratis concerten bij wonen, met dit jaar als één van de hoogtepunten op de zaterdagavond; Guido's Orchestra met medewerking van Cindy Oudshoord en La CliQue! Guido's Orchestra maakt van orkestmuziek een unieke, eigentijdse beleving. De combinatie van een popband met een klassiek orkest leidt tot een zinderend samenspel, waar klassieke nummers worden omgetoverd tot bruisende popsongs en popmuziek in een klassiek jasje wordt gestoken. Naast de zaterdagavond, kunnen bezoekers op vrijdag 05 september genieten van Rico & A.R.T. en zondag 07 september van Sing Alongs in samenwerking met Song & Dance. Wilt u gegarandeerd een goede plek hebben, reserveer dan een plaatsje op de tribune of leg uw boot neer voor het podium. Meer informatie en de voorverkoop (vanaf 1 augustus) is te vinden op de website; www.stadsfestival.nl

Locatie