Rondleiding begraafplaats Kranenburg

vrijdag 29 mei 2015 0:00

Kranenburg is in oppervlakte een van de grootste begraafplaatsen van Nederland. Het is door de landschappelijke aanleg en mooie ligging een prachtige rustplaats.

Van 30 mei tot en met 8 juni wordt voor de tweede keer in Nederland de Week van de Begraafplaats georganiseerd. In Zwolle zijn er die week speciale rondleidingen op begraafplaats Kranenburg. Ook is er een film gemaakt die de mogelijkheden van begraven en herdenken op gemeentelijke begraafplaatsen in Zwolle in beeld brengt.
De film laat in vogelvlucht de gemeentelijke begraafplaatsen Meppelerstraatweg, Voorst, Windesheim en Kranenburg zien en geeft informatie over traditionele en nieuwere manieren van begraven en herdenken. Vrij uniek voor Nederland is de mogelijkheid om bovengronds te begraven in een galerijgraf. Wie volgens Chinese of islamitische traditie wil begraven kan hiervoor ook in Zwolle terecht, op begraafplaats Kranenburg. De film is een coproductie van Uitvaart.tv en de gemeente Zwolle en is te bekijken op www.uitvaart-zwolle.nl en www.zwolle.nl/begraven

Rondleidingen begraafplaats Kranenburg

Kranenburg is in oppervlakte een van de grootste begraafplaatsen van Nederland. Het is door de landschappelijke aanleg en mooie ligging een prachtige rustplaats. Op zaterdag 30 mei (aanvang 13.30 uur) en woensdag 3 juni (aanvang 18.30 uur) worden er tweeënhalfuur durende wandelingen georganiseerd langs bijzondere locaties op deze begraafplaats. De beheerder neemt de wandelaars mee langs oorlogsgraven, unieke monumenten en graven van beroemde personen. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.weekvandebegraafplaats.nl