Afbeelding

Natuurhistorische stadswandeling

donderdag 20 september 2018 0:00

Op zaterdag 6 oktober organiseert ErUit een natuurhistorische stadswandeling door de Zwolse binnenstad. Tijdens de wandeling wordt stilgestaan bij de vaak nog waarneembare samenhang tussen de Zwolse natuur en cultuur. Deelnemers komen te weten waarom er elzen op de Melkmarkt staan en lindes rond de Peperbus. Belangrijke gebeurtenissen uit het verleden, worden besproken aan de hand van de beplanting in de stad en de parken er omheen. Men leert hoe Zwolle precies is en begrijpt aan het eind waarom het logisch is dat er rondom de Goudsteeg zoveel 'eetbare' bomen staan.

De wandeling start om 14.30 uur voor de ingang van de Grote Kerk. Kosten voor deelname zijn € 5,- per persoon. Opgave vooraf is noodzakelijk. Dit kan via de website www.wijzijneruit.nl.

De wandeling eindigt bij het Zwolse Balletjeshuis. Hier wordt aansluitend, om 16.30 uur, het allereerste exemplaar van de nieuwe natuurhistorische stadswandeling “groene cadeautjes” overhandigt. Groene cadeautjes is een uitgave die is ontwikkeld ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van ErUit en mede mogelijk is gemaakt door Zwolle Groenstad en Tamara Design.