Afbeelding

Fraterhuis academie: ANIME - CONSTANT HOOGENBOSCH (in het Fraterhuis aan de Blijmarkt)

dinsdag 15 oktober 2019 0:00

Anime, Japanse animatiefilm - Constant Hoogenbosch

Als je Japan wilt leren kennen, lees dan de talloze manga (strips) en kijk naar de anime (films), veelal gebaseerd op manga. Huisdocent Constant Hoogenbosch duikt in de wondere wereld van de anime, de Japanse animatiefilm.
Hij gaat in op de achtergronden en ontstaansgeschiedenis van anime, waarbij de Japanse cultuur en vooral 20ste-eeuwse geschiedenis een belangrijke rol spelen. In geen enkele andere cultuur is de tekenfilm/anime zo sterk verweven met de sociaal-maatschappelijke en historische achtergrond als in Japan. Ook komen de stijlkenmerken, de relatie tussen manga en anime èn de invloed op de westerse filmwereld aan bod aan de hand van vele filmfragmenten.


11:00 - 13:00 uur

INFORMATIE

Prijzen & Zo
Vrienden van het Fraterhuis en Cinevillepashouders betalen € 10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt € 16,00. Prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren. Kaarten zijn inmiddels online via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop of voorafgaand aan het evenement.
Café Foyé is in het weekend al geopend vanaf 10:00 uur

Parkeren & Openbaar Vervoer
In de parkeergarage Emmawijk en op parkeerterrein Burgemeester van Rooijensingel. Beide zijn voordeliger dan in het centrum en toch op loopafstand.
Met de NS vanuit Amsterdam (68 minuten), Utrecht (51 minuten), Nijmegen (83 minuten), Enschede (67 minuten) en Groningen (57 minuten).
De wandeling van NS station naar Filmtheater Fraterhuis bedraagt ongeveer 10 minuten.

www.filmtheaterfraterhuis.nl