Afbeelding

FILM: LA VÉRITÉ (in het Fraterhuis in Zwolle)

maandag 1 juni 2020 0:00

Indringend drama over een Franse filmster (Catherine Deneuve) en de moeizame relatie met haar dochter (Juliette Binoche).

De legendarische actrice Fabienne heeft haar carrière altijd voorrang gegeven. Dat heeft haar veel goeds gebracht, maar ook een totaal verzuurde relatie met haar dochter Lumir. Lumir is scenarioschrijfster en komt met haar Amerikaanse man Hank naar haar moeder in Frankrijk omdat Fabienne haar memoires heeft gepubliceerd. De inhoud van deze memoires leidt tot het vertrek van Fabiennes trouwe assistent en Lumir neemt zijn plek in. Een reeks van confrontaties tussen moeder en dochter is het gevolg… De film zit vol prachtige dialogen met kleine, amusante wreedheden, waarbij Deneuve schittert als venijnige diva. Ondanks alles blijkt de moeder-dochterband er één die niet te ontkennen valt. ‘La Vérité’ is de eerste buitenlandse film van Hirokazu Kore-eda (‘Shoplifters’, ‘Like Father, Like Son’).

Huisregels per 1 juni 2020

- De ingang van het Fraterhuis is aan het Celeplein, Praubstraat nr. 14.

- De kassabalie is gesloten, kaarten zijn uitsluitend online beschikbaar.

- De filmzalen èn het gebouw gaan 15 minuten voor aanvang open.

- Iedere bezoeker dient gebruik te maken van de beschikbare desinfectans.

- Er is geen vrije stoelkeuze; de vrijwilligers van het Fraterhuis placeren.

- Toiletbezoek is, tot nader bericht, niet mogelijk.

www.filmtheaterfraterhuis.nl

Locatie