Fraterhuis Academie: Cinema & de illusie van liefde door Basje de Boer

zaterdag 1 oktober 2022 11:00 t/m 13:00

Wie is er niet, in meer of mindere mate, beïnvloed door de droomwereld van de cinema? En hebben we niet allemaal over de liefde geleerd door films te kijken? In ‘Cinema & de illusie van liefde’ onderzoekt schrijver en filmjournalist Basje Boer het thema van liefde in film. Hoe wordt liefde zoal verbeeld in films? En wat zou de invloed van die verbeelding kunnen zijn op de realiteit? In ‘Cinema & de illusie van liefde’ zien we hoe personages elkaar ontmoeten, hoe ze eindeloos naar elkaar verlangen of elkaar de vernieling in helpen. We zien ingebeelde liefde, gestoorde liefde en sprookjesliefde. Met onder andere Vertigo, Amélie, West Side Story, La dolce vita, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Portrait de la jeune fille en feu en Chungking Express.Basje Boer schrijft over film en (pop)cultuur voor onder meer De Groene Amsterdammer en de Filmkrant. Ze schreef drie boeken, waaronder de roman Nulversie (2019). In november 2022 verschijnt haar essaybundel Pose. Over hoe we kijken en wie we spelen, waarin film en feminisme een grote rol spelen.

www.filmtheaterfraterhuis.nl