Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Filmpremière: L’amour /La mort

donderdag 6 oktober 2022 18:45 t/m 20:15

Muzikale filmodyssee vol persoonlijke liefdesgeschiedenissen, over het geheime verbond tussen de liefde en de dood.Elke

liefde, hoe gelukkig ook, eindigt vroeg of laat ongelukkig; hetzij door verlies, hetzij door een verbroken verbond. Waarom hebben we lief als de liefde ons zoveel pijn kan doen? In ‘L’Amour La Mort’ onderzoekt Ramón Gieling (‘Erbarme Dich’) het verbond tussen de liefde en de dood aan de hand van liefdesverhalen. Een aantal mensen die in hun leven diepgaand geconfronteerd zijn met liefde en dood, geeft aan de hand van hun verhalen inzicht in het raadsel van de liefde. Een psychiater en een dokter, die onderzoek doet naar het gebroken-hartsyndroom, gaan in op de mentale en fysieke aspecten van het lijden: hoe laten de liefde en dood hun sporen achter? De verhalen worden verweven met tijdloze werken uit de schilderkunst en muziekgeschiedenis, want daar waar geen woorden meer zijn, is er wel kunst en muziek.

www.filmtheaterfraterhuis.nl