Troostdichter Boudewijn Betzema in gesprek met een bezoeker.
Troostdichter Boudewijn Betzema in gesprek met een bezoeker. Foto: Gijs Versteeg

Wees welkom in het Troosthuisje!

donderdag 23 juni 2022 10:00 t/m 16:00

Troostdichter Boudewijn Betzema biedt onvoorwaardelijk troost aan ieder medemens door middel van een luisterend oor. Hij ontdekte zijn gave tot troosten een aantal jaren geleden en middels intens luisteren en het schrijven van (troost)gedichten wil hij zijn steentje bijdragen aan een mooiere samenleving. En, het werkt! Hij heeft al vele moedige mensen in Zwolle in zijn Troosthuisje mogen ontvangen: ouderen en tot zijn genoegen ook jongeren die hun verdriet en pijn met hem durven te delen. “Ik luister en luister, zolang jij wilt.” Niet altijd verlangen zijn bezoekers een gedicht, soms is alleen een gesprek voldoende. Boudewijn: “Vaak schrijf ik uiteindelijk toch een gedicht. Als is het maar voor mezelf. Ik vertaal wat ik heb ervaren, ik moet het ook kwijt en zet het op die manier om.” De Troostdichter is in mei en juni elke donderdag en vrijdag van 10.00- 16.00 uur te vinden in het Troosthuisje (brugwachtershuisje aan de Schoenkuipenbrug, nabij de Turfmarkt) in Zwolle. Meer info: www.troosthuisje.nl of volg de Troostdichter via Facebook.com/BetzemaBoudewijn. Een bezoek aan de Troostdichter kost niets, alleen wat moed. Voel je warm uitgenodigd en neem wat licht mee terug in je hart.

Locatie