Filmpremière: There is no evil
Filmpremière: There is no evil Foto:

Filmpremière: There is no evil

vrijdag 12 augustus 2022 16:00 t/m 18:30

Imponerende mozaïekfilm over vier personen die zich gedwongen zien morele keuzes te maken onder een repressief regime.

Winnaar van de Gouden Beer op de Berlinale 2020.Heshmat, een voorbeeldige echtgenoot en vader, staat elke dag vroeg op. Waar gaat hij op dat tijdstip naar toe? Pouya kan zich niet voorstellen dat hij een andere man vermoordt, maar hem wordt verteld dat hij dat wel moet doen. Javad weet niet dat zijn huwelijksaanzoek aan zijn geliefde niet de enige verrassing op haar verjaardag zal zijn. Bahram is arts, maar mag zijn beroep niet langer uitoefenen. Hij heeft besloten zijn nichtje de reden van zijn leven als verstotene uit te leggen. De vier verhalen van ‘There Is No Evil’ bieden variaties op cruciale thema’s als morele kracht, schuld en de doodstraf en vragen in hoeverre individuele vrijheid kan worden uitgedrukt onder een despotisch regime. De dissidente Iraanse regisseur Mohammad Rasoulof won voor dit imponerende vierluik de Gouden Beer in Berlijn.

www.filmtheaterfraterhuis.nl

Locatie