Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Voorpremière: The Fabelmans

zondag 29 januari 2023 19:15 tot 21:45

Sfeervolle film van Steven Spielberg, deels gebaseerd op zijn eigen familiegeschiedenis, over hoe de jonge Sammy die de magie van film ontdekt.

De kleine Sammy Fabelmans groeit op in Arizona in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Al in zijn kindertijd heeft hij een grote passie gevonden in de cinema en gaat hij films maken met zijn vrienden. Hij voelt zich hierin gesteund door zijn moeder, een bedreven pianiste. Zijn vader is een informaticus en is heel wat minder enthousiast over Sammy’s passie, maar zijn collega Benny neemt dan weer de rol van oom voor Sammy en zijn zussen op zich. Deze familiedynamiek zal tot spanningen leiden die doorsijpelen in de creaties van de jongen. Sammy ontdekt vervolgens hoe de kracht van film hem kan helpen om de waarheid onder ogen te zien. ‘The Fabelmans’ is de ontroerende nieuwe film van cineast Steven Spielberg (‘Schindler’s List’) die losjes gebaseerd op het leven van Spielberg zelf.

www.filmtheaterfraterhuis.nl