Sofia Vasheruk & Friends met herinneringen aan Sergej Rachmaninov 12 februari De Hoofdhof om 15.00 uur

zondag 12 februari 2023 15:00 tot 17:00

Muziek met een Plus biedt op zondagmiddag 12 februari om 15.00 uur een bijzonder concert,in meerdere opzichten, rond Rachmaninov!.

Vier internationaal bekende TOPMUSICI, Sofia Vasheruk (piano), Daniel Rowland (viool), Aleksandra Kaspera (cello) en Anna Emelianova (zang) duiken in het intrigerende leven en werk van Rachmaninov, geniale romantische Russische componist en pianist.

Samen schetsen zij met hun muziek Rachmaninovs leven: zijn karakter en ontwikkeling, zijn jeugd, zijn emigratie uit Rusland in 1917 en nog veel meer...

Zij maken niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar welke omstandigheden en mensen voor Rachmaninovs leven en werk bepalend waren. Huib Ramaer, musicoloog en docent muziekgeschiedenis bij Artez in Zwolle, smeedt met korte teksten de onderdelen samen tot een geheel.

De drijvende kracht van dit bijzondere programma is Sofia Vasheruk. Sofia heeft een internationale reputatie, is geboren in Moskou, maar heeft al jaren in Nederland haar thuisbasis.

Muziek is haar leven, Rachmaninov haar passie en het verbinden van mensen en culturen door middel van muziek haar grote wens. 

In de muziek gloort hoop! Dat wordt gedeeld op 12 februari in Zwolle.

‘’Kunst spreekt de internationale taal van de ziel, en moet daarom boven nationaliteiten en conflicten staan.’’


Zalencentrum De Hoofdhof Kerkweg 26, 8024 AN Zwolle. Zondagmiddag 12 februari om 15.00 uur

Kaarten te bestellen via www.muziekmeteenplus.nl (toegang €15,00,- incl. consumptie; livestream: €10,-; jongeren t/m 16 jr. – €7,50.)