Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Filmpremière: Nostalgia

donderdag 9 februari 2023 19:45 tot 21:45

Na veertig jaar afwezigheid keert zakenman Felice terug naar zijn thuisstad Napels, een plek vol herinneringen die hem maar niet loslaten.

Felice Lasco keert terug naar zijn geboortestad Napels om voor zijn zieke moeder te zorgen. Hij is meer dan veertig jaar weggeweest; deze tijd heeft hij doorgebracht in het Midden-Oosten en Afrika. Nu hij terug is herontdekt hij plaatsen uit zijn verleden, ontdekt hij nieuwe gebruiken én dat iets uit het verleden nog steeds bij hem lijkt te knagen. Ondanks dat de lokale priester hem op het hart drukt zijn verleden te laten rusten, zoekt Felice zijn jeugdvriend Oreste op, inmiddels een gevreesde maffiabaas. ‘Nostalgia’, een verfilming van de gelijknamige roman van schrijver Ermanno Rea, is een smeulend drama over terugkeren naar je bakermat. Door een intrigerende montage, die Felice, Oreste en hun gedeelde verleden verbindt, verkent de film de verschillende gedaantes die heimwee kan aannemen.

www.filmtheaterfraterhuis.nl