Afbeelding
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Zondagmorgenfilm: Une belle course

zondag 28 mei 2023 11:30 tot 13:00

Hartverwarmend drama over een vrouw op leeftijd die een taxichauffeur vraagt om haar nog één keer langs belangrijke plekken uit haar leven te rijden.

Charles is taxichauffeur in Parijs en moet erkennen dat zijn huwelijk op springen staat. Zijn volgende klant is Madeleine (Line Renaud), een onberispelijk verzorgde 92-jarige vrouw, die een taxi heeft gebeld om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze laat Charles bij het instappen weten dat ze niet rechtstreeks naar het tehuis wil. Eerst wil ze langs de plekken rijden die een bijzondere betekenis hebben gehad in haar leven. Als Madeleine openhartig vertelt over enkele dramatische gebeurtenissen uit haar leven, besluit Charles zijn eigen zorgen op te biechten.Regisseur Christian Carion brak in 2005 internationaal door met ‘Joyeux Noël’, een voor een Oscar genomineerd historisch drama dat zich afspeelde in de loopgraven de Eerste Wereldoorlog. De aangrijpende rol van Madeleine wordt in ‘Une Belle Course’ gespeeld door de inmiddels 94-jarige Line Renaud, van origine zangeres. Niet minder opvallend is de keuze voor tegenspeler Dany Boon, bekend van zijn vele komische rollen, die zich hier van een hele andere kant laat zien.

www.filmtheaterfraterhuis.nl