David en Goliath | Monument voor de afstandelijkheid.
David en Goliath | Monument voor de afstandelijkheid. Foto: Lucas de Haar

Eerste monumenten Winkel van Nederland met uitlaatservice staat in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - De eerste Monumenten Winkel van Nederland mét uitlaatservice staat in Zwolle en is liefst acht dagen open. Op zondag 3 september gaan de deuren voor het eerst open. 

In deze unieke pop-up Monumenten Winkel in het Museumkwartier van Zwolle zijn prachtige Monumenten te beleven en te koop. Het zijn vakkundige werktuigen geschikt voor alle humeuren van de Zwolse beeldhouwers vader Jaap en zoon David Kater.

De dertig Monumenten dragen titels, zoals Monument voor Schutteren en Blozen, Monument voor onbevestigde Aannames en Fluistertoestel ten behoeve van het uiten van anonieme verlangens.

Iedere dag zijn er rondleidingen én om 15.30 uur is de speciale uitlaatservice van kracht. Een verkozen Monument gaat in karavaan met de winkelbediendes naar een gewenste plek ergens in de stad. Hier klinken prachtige muziek en gloeiende humorvolle speeches van de muzikanten en theatermakers van Firma Weij-land + Consorten.

Op vrijdagavond 8 september, tijdens de feestelijke landelijke opening van Open Monumentendag, geldt een bijzondere nachtaanbieding: op aanvraag komt een Monument een nachtje bij iemand thuis logeren.

De pop-up Monumenten Winkel opent haar deuren op zondag 3 september om 16.00 uur en sluit deze op zondag 10 september om dezelfde tijd mét een spetterende opheffingsuitverkoop.

De terugkeer van de groene engel | Monument voor engelengeduld
Fluistertoestel voor het uiten van anonieme Verlangens | Monument voor de menselijke stem

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Vierdaagse van de geestelijke begeleiding Algemeen 17 mei, 14:29
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20