Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Boekenmarkt in de Wolweverkerk

Algemeen

ZWOLLE - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september houden de Doopsgezinde Gemeente en de Remonstrantse Gemeente een tweedehands boekenmarkt in het kerkgebouw aan de Wolweverstraat 9 in het centrum van Zwolle. 

Wie door de Wolweverstraat loopt vermoedt niet dat hier een kerkgebouw staat, want vanaf de straat lijkt het eerder op een groot huis. Het gebouw is dan ook een zogeheten ‘schuilkerk’; een van de weinige bewaarde schuilkerken in Zwolle en daterend uit de tijd dat het Doopsgezinden niet was toegestaan om een ‘zichtbare’ geloofsgemeenschap te zijn. 

De Doopsgezinden ‘kerken’ hier al vanaf 1638, waarvan de laatste honderd jaar in samenwerking met de Remonstranten. Het gebouw in haar huidige vorm dateert van de periode rond 1850 en heeft nu de status van monument. 

Hier ontmoeten de vrijzinnige Doopsgezinden en Remonstranten, vrienden en belangstellenden elkaar in vieringen en vele andere activiteiten. De gezamenlijke diensten worden twee keer per maand gehouden.

Een nieuwe activiteit is de boekenmarkt op 15 en 16 september. Er is een gevarieerd aanbod, zoals romans, kunstboeken en kookboeken. “Kom snuffelen en bladeren op deze bijzondere locatie en vind onverwachte juweeltjes of dat speciale boek waarnaar u al zo lang op zoek was”, aldus de organisatie. 

De kerk is beide dagen open van 12.00 tot 17.00 uur

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Vierdaagse van de geestelijke begeleiding Algemeen 17 mei, 14:29
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20