Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Stichting Hof van Welbevinden ontvangt donatie van Univé Ledenfonds voor multifunctioneel trainingstoestel

Algemeen

ZWOLLE - Stichting Hof van Welbevinden in Zwolle heeft een donatie vanuit het Univé Ledenfonds ontvangen. Het geld is bedoeld als bijdrage aan een multifunctioneel trainingstoestel voor bewoners van de Zwolse wijk Stadshagen.

Stichting Hof van Welbevinden is specifiek actief in de wijk Stadshagen. Men wil daar de leefbaarheid bevorderen, de algemene gezondheid vergroten en het welzijn van mensen verbeteren. De Stichting wil een openbare, inclusieve en diverse beweeg- en ontmoetingsvoorziening creëren met behulp van multifunctioneel toestel voor calisthenics (krachttraining), vergezeld van een activerings- en begeleidingsprogramma. Hiermee wordt de drempel om te bewegen en te ontmoeten zo laag mogelijk gemaakt, in het bijzonder voor kwetsbare groepen, zoals mindervaliden en ouderen.

Het besluit om de voorziening te creëren, is gebaseerd op een uitgebreide peiling van de behoefte onder de wijkbewoners. Ook zijn er vrijwilligers naar voren gestapt, die het project samen met de Stichting zullen uitvoeren. Op dit moment is de stichting druk bezig om de benodigde gelden op te halen van verschillende fondsen en subsidies. Het streven is om in de maand oktober de voorziening te realiseren.

“We hebben een bijdrage van € 5000 van het Univé Ledenfonds gekregen. Omdat het een maatschappelijk betrokken lokaal project is, dat bijdraagt aan een sportieve leefomgeving, is ons deze donatie toegekend”, aldus voorzitter Martin Hendriksen van Stichting Hof van Welbevinden.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen gisteren
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13