Afbeelding
Foto: Aangeleverd

1000 Dichters - De Nacht van de Poëzie on tour

Algemeen

ZWOLLE - Op donderdag 28 september verandert boekhandel Van der Velde in de Broeren voor één dag in een poëzieparadijs, want 1000 Dichters - De Nacht van de Poëzie on tour strijkt neer in Zwolle.

1000 Dichters is onderdeel van International Literature Festival Utrecht (ILFU) en wordt georganiseerd ter ere van de 40e Nacht van de Poëzie die plaatsvindt op zaterdag 7 oktober. De poëzietour is een spectaculaire veertiendaagse poëzie-estafette waarin iedere dichter – jong, oud, al dan niet gepubliceerd – én poëzieliefhebber welkom is om een gedicht naar keuze voor te lezen. Naast lokale dichters en voordragers zijn er in Zwolle optredens van onder andere Dichter des Vaderlands Babs Gons, Martin Rombouts, Het Andere Gedicht, Robin Scherpen en stadsdichter Bauke Vermaas. Bezoekers krijgen bij aankoop van poëzie of literatuur een vintage bundel van de Nacht van de Poëzie cadeau.

Er is nog plek voor dichters en andere podiumbeesten uit Zwolle en omstreken om hun favoriete (eigen of andermens) gedicht voor te dragen, in een taal naar keuze. Hiervoor kun je je aanmelden via het aanmeldformulier op ilfu.com.

Babs Gons.
Martin Rombouts.
Robin Scherpen.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen gisteren
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13