Afbeelding
Foto: Unsplash

Studiedag ‘Oorlog, heb je er vrede mee?’

Algemeen

ZWOLLE - Het is opnieuw oorlog in Europa. Westerse landen geven wapensteun om Oekraïense burgers te kunnen beschermen. Maar wapens leiden tot bloedvergieten. Het Dominicanenklooster houdt zaterdag 23 september een studiedag rond dit dilemma.

In de ochtend werpt prof. dr. Erik Borgman een theologische blik op het oorlogsconflict en zal Cinta Depondt spreken over de hulpverlening van vredesorganisatie PAX in Oekraïne. In de middag zijn er verschillende workshops waaruit deelnemers kunnen kiezen, waaronder geweldloos communiceren, een workshop over de dominicaan Pire die in 1958 de Nobelprijs voor de vrede kreeg, en een gespreksgroep over de impact van oorlog. De dag wordt afgesloten met een kleine gebedsviering om vrede.

De studiedag duurt van 10.00 tot 15.30 uur. Deelname kost 15 euro, inclusief lunch. Uitgebreid programma en tickets: www.dominicanenzwolle.nl/programma. 

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 18 mei, 17:08
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13