Afbeelding
Foto: Dominicanenklooster Zwolle

Muziek en meditatie over helende verzoening

Algemeen

ZWOLLE - De monumentale Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat vormt op zondagavond 24 september het decor voor een bijzondere ervaring: een klein ensemble speelt meditatieve muziek van componist en ex-trappist Kris Oelbrandt, afgewisseld door verdiepende gesproken meditaties. Oelbrandts modern klassieke muziek is uiterst verstild en bedachtzaam, en wordt duidelijk nog beïnvloed door zijn verleden als monnik en jarenlange ervaring met zen-meditatie.

Wederom zal zijn compositie The Crack gespeeld worden. Het stuk was vorig jaar ook al eens te horen en kon op grote waardering van het publiek rekenen. Daarnaast speelt het Oneiros Ensemble het meeslepende Kol Nidrei van Max Bruch. In beide werken speelt ‘verzoening’ een centrale rol: duidelijk hoorbaar is het proces van schuldgevoel naar bevrijdende, helende verzoening.

De muziek wordt afgewisseld met gesproken meditaties van de hand van Desmond Tutu en zijn dochter Mpho Tutu. De teksten getuigen van hun enorme kennis en diepe wijsheid, opgedaan in onderzoek en het werk, onder meer met de Zuid-Afrikaanse Waarheids- en Verzoeningscommissie. De teksten en muziek doen samen een krachtig appel op de helende kracht van openhartigheid, kwetsbaarheid en medemenselijkheid.

De avond begint om 20.00 uur. Tickets à 10 euro (drankje na afloop inbegrepen) zijn zowel aan de kerkdeur verkrijgbaar als via www.dominicanenzwolle.nl. 

Gerard Meijeringh

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18