Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Landelijke herdenkingsdag maakt veel los bij nabestaanden geweldsslachtoffers

Algemeen Insta-Zwolle

ZWOLLE - In Zwolle was zaterdag de landelijke herdenkingsdag voor nabestaanden van geweldsslachtoffers. Hoogtepunt was een tocht met een circa 400 meter lang namenlint.

Op het lint stonden de namen van ruim 160 slachtoffers die als gevolg van geweld om het leven zijn gekomen. De nabestaanden droegen het lint door het centrum van Zwolle. Het was een indrukwekkende tocht. Daarna werd er een tegel onthuld met de tekst ‘Geweld eindigt waar respect begint’. De tocht en later ook de onthulling van de tegel maakte veel los bij verschillende nabestaanden. Iedereen heeft immers z’n eigen verhaal vol emotie.

Academiehuis Grote Kerk vormde zaterdag het hart van de herdenkingsdag. Franc Weerwind, minister van Rechtsbescherming, hield een toespraak en stak een kaars aan als symbool voor hoop en liefde. Daarna las burgemeester Peter Snijders de namen voor van de vermoorde slachtoffers. Na de tocht door de binnenstad was er in het Academiehuis nog een uitgebreid programma met muziek, twee minuten stilte en het voordragen van gedichten.

Meer in Weekblad De Swollenaer van woensdag 27 september.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 18 mei, 17:08
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13