Afbeelding

Jubileumconcert de Nieuwe Ster

Algemeen

ZWOLLE - De Christelijke Zang- en Oratoriumvereniging (CZOV) de Nieuwe Ster Zwolle houdt op 30 november een jubileumconcert in Academiehuis Grote Kerk. Op het programma staat ‘Messiah van GF Hándel. CZOV De Nieuwe Ster staat onder leiding van Sander van den Houten.

Het oratorium “Messiah” is één van Händels muzikale meesterwerken en is een van de bekendste en geliefdste klassieke koorwerken. De Messiah vertelt het levensverhaal van Jezus Messias. Een verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering. 

Het werk bestaat uit drie delen en is gebaseerd op teksten uit de bijbel: de geboorte, kruisiging en opstanding van Christus. George Frederic Händel componeerde dit oratorium in 1741 voor koor, orkest en solisten. 

Nanette Mans (sopraan), Dave ten Kate (altus), Erik Slik (tenor), Berend Eijkhout (bas), Arjen Leistra (organist) en Barokorkest Strijklicht werken mee aan het concert. 

De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop 33,50 euro. ‘s avonds aan de kerk kosten de kaarten 38,50 euro. Jongeren met een CJP betalen 28,50 euro. Alle prijzen zijn inclusief programmaboekje en consumptie. 

Kaarten zijn te bestellen via https://www.academiehuis.nl/evenementen/de-nieuwe-ster-messiah of bij de leden. Het jubileumconcert begint om 19.30 uur.

Gerard Meijeringh

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen gisteren
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18