Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

‘Vuile luier’ voor Wolff

Algemeen

ZWOLLE – Prins Michaël van de Eileuvers heeft dinsdagavond de ‘vuile luier’ uitgereikt in Westenholte. Deze eer was dit jaar voor Wolf Wichers Schreurs.

Het is traditie dat carnavalsvereniging De Eileuvers elk jaar de eerstgeborene van de elfde van de elfde in Sassendonk (als eerste bij de burgerlijke stand of bij De Eileuvers aangemeld) met een bezoek van de Prins der Eileuvers vereert. Wolff is geboren op zaterdag 11 november om 15.10 uur en woog 3895 gram. Hij is zoon van Ylva Wichers Scheurs en Twan de Groot.

Dit keer bestond de officiële delegatie van de Eileuvers uit Prins Michaël, Adjudant Stiek en Prinses Vlinder. Wolff kreeg een medaille en daarnaast de ‘vuile luier’ met inhoud overhandigd: een spaarpot met een inleg van 11,11 euro, een speciale oorkonde en aanvullend enige kleine cadeautjes. Om de verbondenheid te tonen stuurt de Eileuvers ook ieder jaar een verjaarsdagskaart met daarop een foto van de Prins. 

Deze traditie vond altijd plaats op 11 november, maar daar is de carnavalsvereniging vanaf gestapt. Met ingang van dit jaar bezoekt de Prins van de Eileuvers de eerstgeborende van de elfde van de elfde op 21 november. Wel zo rustig voor de baby en de ouders en ook voor de carnavalsvereniging.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18