Afbeelding

Film DE SCHOOLTUIN - in de Stadkamer (centrum)

Agenda

Een film door de ogen van een groep kinderen die een jaar lang aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen.

Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken. De kijker volgt in deze film van de makers van ‘De Nieuwe Wildernis’ de ‘cycle of life’, de seizoenen. Verhalen over de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. We zien het enthousiasme en commentaar van de kinderen, maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje er vandoor gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek 's avonds dicht gaat op pad gaat... Schooltuinen staan in Nederland al honderd jaar voor breed natuuronderwijs, dat kinderen kennis van en respect voor de natuur bijbrengt.

Nederlands gesproken, vanaf 6 jaar

De voorstellingen van De Schooltuin op maandag 12, woensdag 14, vrijdag 16 en zondag 18 oktober vinden plaats in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle.

Kaarten via www.filmtheaterfraterhuis.nl

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 2 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 4 uur geleden