Innovatiecongres Regio Zwolle over 'Overstekende ondernemers' 
Innovatiecongres Regio Zwolle over 'Overstekende ondernemers'  brugmedia.nl

Innovatiecongres Regio Zwolle over 'Overstekende ondernemers' 

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Voor ondernemers die hun onderneming weer een stap verder willen brengen, is er ook dit jaar de Cross-over (X-over) Innovation Challenge. Doel is ondernemers verbinding te laten maken met andere bedrijven uit andere branches. Dit innovatiecongres van de Regio Zwolle op 3 juni moet met sprekers en workshops voor inspiratie zorgen.

Het thema is ?overstekende ondernemers'. ?Want ondernemingen moeten over de grenzen van hun eigen branches durven heenkijken?, aldus Marius Woldberg directeur van Kennispoort Regio Zwolle. ?Mijn ervaring is dat bedrijven te veel blijven hangen in hun eigen vakgebied. Ze weten te weinig van wat er buiten hun branche afspeelt. Terwijl vernieuwing vaak plaatsvindt op het scheidsvlak tussen verschillende branches. Die beweging naar buiten stimuleren wij met dit congres?.

Een programma met workshops en sprekers moet ondernemers laten oversteken naar andere branches. Tijdens de lunch worden deelnemers toegesproken door Herman van den Belt, coach van Landstede Basketbal. Chantal Groot Kormelink is marketinginnovator en  vertelt over het succes van Cortina fietsen in een X-over met mode. Academisch trendwatcher Carl Rohde schetst een toekomstbeeld om nu al rekening mee te houden.

Tussen de presentaties door zijn er twee ronden met workshops. Elke workshop wordt ondersteund door een ondernemer die zijn of haar verhaal uit de praktijk vertelt. Op het innovatieplein is er ruimte om innovaties zelf te beleven en om contact te leggen met bedrijven uit andere branches.

Tijdens het congres wordt de beste innovatie uit een samenwerking tussen minimaal twee verschillende branches beloond met de X-over Innovation Award. De genomineerden worden eind mei bekend gemaakt door de jury die bestaat uit innovatieve ondernemers. Ook Andre Jansen directeur van De Maan Group uit Raalte, maakt als winnaar van de eerste Cross-over Innovation Challenge in 2014 deel uit van de jury.

Het congres wordt op woensdag 3 juni gehouden in het IJsseldelta Center in Zwolle. Het programma loopt van 11.30 tot 18.00 uur. De organisatie is in handen van Kennispoort Regio Zwolle in samenwerking met het Polymer Science Park en het Health Innovation Park.  Voor aanmelden en meer informatie kan men terecht op de website www.crossoverinnovationchallenge.nl.