Afbeelding

Pokey Lafarge in Hedon

vrijdag 29 mei 2015 0:00

Deltionstudenten maken muziek voor vluchtelingen in het Midden-Oosten

Wanneer je de nieuwe plaat Something In The Water hoort, waan je je heel even in het Chicago van de jaren '30. Pokey LaFarge klinkt als een doorgewinterde artiest die al decennialang meegaat. Maar niets is wat het lijkt want LaFarge brengt nu pas enkele jaren platen uit, en wel onder het label van Jack White (Third Man Records). Sinds 2006 mixt de beste man country, blues en folk moeiteloos samen tot een blend van authentiek geluid dat nostalgie oproept als zwart-wit films.

Pokey LaFarge leeft het americana bestaan, hij gaat dan ook altijd gekleed in een 3-delig pak met een vette kuif of een hoge hoed. Deze geestverwant van C.W. Stoneking kwam onlangs met zijn nieuwe 12 tracks tellende album genaamd Something In The Water. 2014 Was al een uitermate goed jaar voor Pokey LaFarge met tours op 5 continenten. Pokey is in 2015 dan ook van plan om deze tour dunnetjes over te doen, de  pakken zijn opgehaald bij de stomerij, de bretels ingepakt en de afspraak bij de barber is gemaakt.

BELLE OF LOUISVILLE

Op de kades aan de Ohio River in Kentucky, vist Belle Of Louisville naar verborgen liedjes. Liedjes die in de jaren dertig ontsproten aan de oevers van de Mississippi en Deltablues genoemd werden, maar ook oer-rock ?n roll uit de vijftiger en zestiger jaren en countryrock van de twee decennia daarop. Meegetrokken door de tijd en geslepen door alle muziekstromingen, spoelden deze geluiden uiteindelijk aan. Tegen de voeten van Mitch Rivers, Stefan Wolfs en Tess Vanderzwet. En wat je vindt mag je houden. Invloeden zijn talrijk, maar onvermijdelijk zijn namen als Blind Willie McTell, Son House, Emmylou Harris, Stevie Nicks en Pokey LaFarge. Opgejaagd door de Amerikaanse zuidenwind, vertolkt Belle of Louisville americana geïnspireerd door ruim een eeuw aan muziekgeschiedenis.  
Datum di 02 jun 2015
Locatie Grote Zaal
Status Bevestigd
Aanvang 20:15
Zaal open 19:30
Prijs ? 19,50