Afbeelding

Michael Prins in Hedon

vrijdag 29 mei 2015 0:00

Reggae Yard is op 30 mei weer terug, met natuurlijk de vaste residenten van Reggae Yard.Daarnaast zal de wereldwijd geroemde groep Herbalize It de rol van hoofdact vervullen.

Hij werd gekroond tot ?De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. Daarna volgen de successen voor Michael Prins elkaar in rap tempo op. Zijn debuutalbum Rivertown Fairytales belandt in de top 10 van de Album Top 100 en zijn najaarstour is binnen no-time uitverkocht.

Het leven van Michael lijkt vooralsnog een grote voorbereiding op wat ooit uit moet monden in een muzikale carrière. Hij groeit op in een zeer creatieve en muzikale familie in een huisje aan het water. Daar komt hij al vroeg in aanraking met muziek. In de schoolbanken heeft Michael niets te zoeken en al op zijn 15e stopt hij met zijn middelbare schoolopleiding.

Hij gaat aan het werk in het atelier van zijn vader, die kunstenaar is en de rest van zijn tijd investeert hij in de muziek. De afgelopen negen jaar probeerde hij hier door middel van optredens zoveel mogelijk van rond te komen. De tijd die over blijft, besteedt hij aan het schrijven van een eigen album. Zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland dient als een goede opmaat naar de release van zijn debuutalbum, zodat Michael ooit op zijn droompodium kan staan: Glastonbury.

LA CORNEILLE La Corneille bestaat uit Hans Vermunt (toetsen), Daan Crone (drums) en Guy Corneille (gitaar en zang). Vrienden voor het leven, de drie kennen elkaar van kinds af aan.  ?Zo van rond ons vierde'. Op de middelbare school spelen ze samen in bandjes. Soms scheiden hun wegen even. Bijvoorbeeld wanneer Guy voor drie jaar naar Londen vertrekt om daar antropologie te studeren (?plus veel drinken, muziek maken en over straat dwalen').Liedjes schrijft Guy al sinds zijn vijftiende, maar het verblijf in Londen biedt hem de gelegenheid om zijn stijl in alle rust en anonimiteit te ontwikkelen. In de Britse hoofdstad zien een aantal liedjes van I Was A Bird het licht. In Londen gaat Guy ook voor het eerst met eigen materiaal het podium op.

I Was A Bird, het debuutalbum van het Utrechtse trio La Corneille, bevat elf theatrale songs vol gracieuze passie, dramatiek en bitterzoete melancholie. De plaat gaat over het verliezen van de jeugd. Over de groeipijnen die daarbij komen kijken. Twijfel, wanhoop, ambitie, illusies. Vallen en opstaan in de liefde. Compassie met leeftijdsgenoten die onder de last van het volwassen worden dreigen te bezwijken. Het album zal 19 maart het levenslicht zien.
Datum vr 29 mei 2015
Locatie Grote Zaal
Status Bevestigd
Aanvang 20:15
Zaal open 19:30
Prijs ? 16,50