Afbeelding
Pedro Sluiter

Gouden Klinker 2016 voor brenger van cultuur en gezelligheid Peter de Jong

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Carnaval is inmiddels achter de rug, maar gezelligheid kent geen tijd. Wie de Gouden Klinker van muzikaal genootschap De Zwolse Stroatklinkers in ontvangst mag nemen - het teken van verdienste als brenger van gezelligheid en vrolijkheid of muzikaliteit – mag daar met recht trots op zijn. De klinker wordt traditiegetrouw uitgereikt met carnaval en ditmaal was de eer weggelegd voor Peter de Jong.

De Jong is onder andere bekend van rondje Swolle dat wekelijks in weekblad De Swollenaer verschijnt en waarin de horeca en het culturele leven worden belicht. In de oorkonde die bij de Gouden Klinker hoort wordt daaraan gerefereerd. “Peter de Jong heeft met zijn werk voor het weekblad De Swollenaer de laatste jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het culturele leven in Zwolle. Met name de voor het grote publiek onbekende groeperingen hebben hier veel baat bij. Het Klinkerfestival maar ook carnaval met al zijn activiteiten hebben hier een mogelijkheid gekregen zich te profileren.”

“De bekendheid van het Klinkerfestival is mede te danken aan de aandacht van De Swollenaer voor dit festival, alle jaren weer. Ook de uitreiking van de Gouden Klinker kan ieder jaar weer rekenen op uitgebreide aandacht van Peter in het weekblad De Swollenaer. Het is daarom niet meer dan terecht dat hij daarvoor een keer in het zonnetje gezet wordt. Kortom met Peter de Jong voegen wij weer een uniek persoon toe aan deze exclusieve club. Wij begroeten hem als ontvanger van de twaalfde Gouden Klinker.”

Medeklinker

De Jong zelf is erg content met de onderscheiding, maar stond bij het in ontvangst nemen ervan in het bijzonder stil bij de man met wie hij jaren Rondje Swolle maakte. De vorig jaar overleden fotograaf Jan Boertien. “Wat is een klinker zonder medeklinker? Mijn gedachten gaan nu uit naar mijn medeklinker, de verleden jaar plotseling overleden Jan Boertien. Jan, deze Gouden Klinker is ook voor jou.”