Afbeelding
Erik-Jan Berends

Vestiging Hornbach in Zwolle is nu definitief

Algemeen

DEN HAAG – De Raad van State heeft woensdag zijn goedkeuring gegeven aan de nieuwe vestiging van bouwmarkt Hornbach aan de Katwolderweg in Zwolle.

De concurrerende bouwmarkten Gamma en Praxis probeerden lang om de komst van Hornbach tegen te houden. Maar ze moeten nu toch het hoofd buigen. Althans in Zwolle, want overal in Nederland waar één van de bouwmarkten een nieuwe vestiging wil openen, maken de andere bouwmarkten bezwaar. Het spel verplaatst zich dus telkens naar andere steden. De Raad van State moest dit keer oordelen over de verleende bouwvergunning voor de bouwmarkt met tuincentrum en parkeerterrein. Ook de vergunningen voor reclameobjecten en de reclametoren stonden ter discussie. De Raad concludeert in deze juridisch complexe procedure dat alle aangevoerde bezwaren ongegrond zijn. Eerder kwam de Zwolse rechtbank al tot dezelfde conclusie dat Hornbach er mag komen.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50