Afbeelding

Zwolse onderwijsinstellingen houden Global Entrepreneurship Week

Algemeen

ZWOLLE - De acht onderwijsinstellingen van Zwolle hebben voor de week van 14 tot en met 18 november de Global Entrepreneurship Week (GEW) regio Zwolle georganiseerd.

Bij het evenement worden leerlingen, studenten, studentondernemers, startups en ondernemers uitgedaagd om van hun ideeën werkelijkheid te maken. De Global Entrepreneurship Week (GEW) vindt jaarlijks plaats in meer dan 150 landen. Sinds 2011 wordt de week ook in Zwolle gehouden. Tijdens deze week worden er vijf onderdelen behandeld: het idee, de focus, aan de slag, laten groeien en staande blijven.

Programma

In Zwolle staat per dag een onderdeel centraal. Maandag zijn geïnteresseerden welkom bij het Cibap voor de workshop 'Design Thinking’. Dinsdag gaan ze focus aanbrengen aan de hand van een game en een challenge op diverse plekken in de stad. Op woensdag kunnen ze aan de slag met hun ideeën op een Ondernemersparade bij Windesheim en op donderdag worden ze bij het Deltion College uitgedaagd om verder te groeien en door te pitchen voor vervolgopdrachten. De week wordt vrijdag afgesloten met een bezoek aan diverse bedrijven in bedrijfsverzamelgebouw bij Hanz en aansluitend een netwerkborrel.

Initiatiefnemers

De GEW is een initiatief van de acht Zwolse onderwijsinstellingen met als doel om leerlingen en studenten te coachen naar een ondernemende houding en ze te laten kennismaken met ondernemerschap.

Meer informatie over het programma en aanmelden staat op www.gewregiozwolle.nl.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54