Afbeelding

Zwolse onderwijsinstellingen houden Global Entrepreneurship Week

Algemeen

ZWOLLE - De acht onderwijsinstellingen van Zwolle hebben voor de week van 14 tot en met 18 november de Global Entrepreneurship Week (GEW) regio Zwolle georganiseerd.

Bij het evenement worden leerlingen, studenten, studentondernemers, startups en ondernemers uitgedaagd om van hun ideeën werkelijkheid te maken. De Global Entrepreneurship Week (GEW) vindt jaarlijks plaats in meer dan 150 landen. Sinds 2011 wordt de week ook in Zwolle gehouden. Tijdens deze week worden er vijf onderdelen behandeld: het idee, de focus, aan de slag, laten groeien en staande blijven.

Programma

In Zwolle staat per dag een onderdeel centraal. Maandag zijn geïnteresseerden welkom bij het Cibap voor de workshop 'Design Thinking’. Dinsdag gaan ze focus aanbrengen aan de hand van een game en een challenge op diverse plekken in de stad. Op woensdag kunnen ze aan de slag met hun ideeën op een Ondernemersparade bij Windesheim en op donderdag worden ze bij het Deltion College uitgedaagd om verder te groeien en door te pitchen voor vervolgopdrachten. De week wordt vrijdag afgesloten met een bezoek aan diverse bedrijven in bedrijfsverzamelgebouw bij Hanz en aansluitend een netwerkborrel.

Initiatiefnemers

De GEW is een initiatief van de acht Zwolse onderwijsinstellingen met als doel om leerlingen en studenten te coachen naar een ondernemende houding en ze te laten kennismaken met ondernemerschap.

Meer informatie over het programma en aanmelden staat op www.gewregiozwolle.nl.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 5 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 5 uur geleden