Afbeelding

d’ Oelewappers houden Prinsenbal in wijkcentrum De Weijenbelt

· leestijd 1 minuut Algemeen

BERKUM - Na ruim vijftig jaar bij uitspanning De Vrolijkheid feest te hebben gevierd, heeft carnavalsvereniging d’ Oelewappers haar draai gevonden bij wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum en was het afgelopen vrijdag tijd voor het jaarlijkse Prinsenbal.

Nadat er verschillende carnavalsverenigingen acte de préséance hadden gegeven en Prins LOLium en zijn adjudanten Aqua en Humus op verschillende manieren werden bedankt voor hun inzet voor de Oelewappers en waren ontdaan van hun versierselen, was het voor de abdicatiecommissie tijd om hen om elf voor tien op ludieke wijze te verwijderen.

Omdat LOLium en zijn adjudanten het hele seizoen de grasmat hebben bespeeld, is die nu droog en dor geworden, zodat ze nu maar ergens als vogelverschrikker hun heil moeten gaan zoeken. Oud prins LOLium is door ex adjudanten Aqua en Humus verkleed als vogelverschrikker in een kruiwagen de zaal uitgerold.

De stemming kwam er al goed in mede door feestkapel de Deurbloazers uit Deventer en de dj van de Weijenbelt. Om 23.00 uur was het tijd voor het Grootvorstendom om de hoogheid van dit seizoen voor te stellen aan de Raad van Elf , leden en alle andere aanwezigen van Sassendonk. Met een illusionisten act met een ‘echte’ illusionist en een tijger in een grote kooi werd om precies 23:11 uur Princes Bobine bekendgemaakt. Zij zal d’ Oelewappers op een creatieve manier met draad en naald door het seizoen leiden. Prinses Bobine wordt hierbij bijgestaan door adjudant de Fil.

In het dagelijkse leven is Prinses Bobine Babiche Beck. Haar leus is ‘Van naald en draad tot naaimachien, carnaval vier je met prinses Bobine’. Zij is fotografe/ styliste bij Wehkamp Studio en is getrouwd met Lex Beck (adjudant de Fil). Nadat de proclamatie was voorgelezen en de Swollenaer werd gespeeld lieten de dansmariekes hun nieuwe dans voor dit seizoen zien. Ook De Oelesisters lieten zich niet onbetuigd.